Зарежда Събития

ИБЦТ–БАН с подкрепата на Министерство на културата и в институционално партньорство с Държавния културен институт към Министъра на външните работи на Република България и Националната галерия организира международна конференция на тема „Културната дипломация и Балканите: постижения и предизвикателства в съвременната епоха“. Тя ще се проведе на 23 октомври 2024 г. в панорамната зала на Националната галерия – Квадрат 500. Събитието се реализира в рамките на проект „Културната дипломация на Балканите през XX и XXI век: постижения, проблеми, предизвикателства за бъдещето“, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ на Министерство на образованието и науката на Република България. Официален медиен партньор е Българската телеграфна агенция (БТА).

В конференцията ще вземат участие изтъкнати лектори, специалисти по темата, сред които директорът на Европейската мрежа на националните културни институти (European Union National Institutes for Culture – EUNIC), генералният секретар на Глобалната мрежа за публична дипломация (GPDNet), генералният директор на Центъра за африкански изкуства и цивилизация (Centre for Black and African Arts and Civilization – CBAAC) към Министерството на изкуствата, културата и креативната икономика на Федерална република Нигерия, представители на академичната общност и културния сектор от четири континента.

Официалното откриване на конференцията ще се състои на 23 октомври 2024 г. (сряда) от 10.00 ч. в панорамната зала на Националната галерия – Квадрат 500.

Програма на конференцията ТУК

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top