Академик Юлиан Ревалски връчи днес Отличителен знак на председателя на БАН на генералния директор на БТА Кирил Вълчев. Наградата се присъжда за висок професионализъм, журналистическа етика и дългогодишен принос при отразяване на постиженията на Академията в международното и националното медийно пространство.

Сътрудничеството между Българската академия на науките и Българската телеграфна агенция се задълбочи, след като г-н Вълчев пое поста на генерален директор, каза на церемонията акад. Ревалски. Той благодари на журналистите от медиата, че полагат усилия да популяризират дейността на учените не само в страната, а и в чужбина. Качеството на научната продукция е много високо и е необходимо за това се чува по света, защото нивото на научните изследвания оказва влияние върху чуждите инвестиции.

Приемам този знак не като за заслуга, а като знак за огромен дълг да представяме онези, които наистина заслужават. Гледам на него и като признание изобщо за българските медии, каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев. Той припомни успешните инициативи между двете институции като даде пример с официалното посещение в Румъния на делегация на БАН и представители на БТА, посветено на 155-годишнината от създаването на Българското книжовно дружество.

На церемонията в Българската академия на науките присъстваха зам.-председателите на БАН чл.-кор. Евдокия Пашева и чл.-кор. Стефан Хаджитодоров, както и представители на семейството на Кирил Вълчев.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]