Негово Светейшество Българският патриарх Даниил прие председателя на Българската академия на науките акад. Юлиан Ревалски в Синодалната палата на 13 август. По време на срещата патриарх Даниил благодари на председателя на БАН за оказаното съдействие при провеждането на Четвъртия патриаршески избирателен църковен събор, като изтъкна и традиционно добрите отношения между Българската православна църква и Българската академия на науките.

Акад. Ревалски отправи покана към предстоятеля на БПЦ да вземе участие в тържествата, които ще се състоят през октомври по повод 155-годишнината на БАН. По време на срещата бе повдигнат въпросът за връзката между вярата и науката, както и за това в какви научни сектори Църквата може да подпомага учените в работата им.

В срещата участва и Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод. Изразена бе надеждата за повече съвместни общи инициативи за подпомагане не само на научната общност у нас, но и в духовното укрепване на българския народ.

Снимки: Българска патриаршия

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]