Loading Events

Българската академия на науките участва в Софийския фестивал на науката с щанд „150 години БАН“, специални щандове, изложби и участия на учени във фестивалната програма. Софийският фестивал на науката се провежда от 9 до 12 май в София Тех Парк, организиран от Британския съвет.

В четирите дни на събитието на щанда „150 години БАН“ представители на научни звена на Академията ще представят издания от различни области на науката. На 9 май ще участват Институтът за исторически изследвания и Институтът за етнология и фолклористика с етнографски музей – БАН. Във втория фестивален ден ще се включат Националния археологически институт с музей на БАН и Научно-информационен център „Българска енциклопедия“- БАН.

На 11 май на щанда Българската академия на науките ще се проведе инициативата „150 години БАН и богатството на българския език с Института за български език – БАН“. Млади учени от Института ще разкажат за връзката на езикознанието с технологиите и за мястото на технологиите в съвременното езикознание. На посетителите ще бъдат подарявани информационни материали и екземпляри от над 30 издания на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“.

На 12 май на щанда „150 години БАН“ ще бъде представен Ученическия институт на Българската академия на науките. Ученици, интересуващи се от наука или изкуство и техните родители ще могат да получат информация за ползите и възможностите за участие в ежегодния конкурс на Ученическия институт на БАН.

Програмата на щанда на Академията може да видите тук.

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top