facebook

обяваСъбитието се организира от Център за обучение – БАН и Кариерен център към ЦО-БАН за докторантите, обучаващи се в звената на Академията, които се намират на различен етап от своята изследователска дейност, с основна цел – обмен на идеи и подкрепа на интердисциплинарното мислене.

Докторантите ще имат възможност да обсъдят както своите изследователски въпроси и подходи, така и интересите и желанията си за кариерно развитие с утвърдени учени от областта и свои колеги от сродни научни направления.

Предвижда се постигането на следните конкретни цели, подпомагащи кариерното развитие на докторантите:

     • осигуряване на подкрепяща среда, в рамките на която докторантите да могат да обсъдят своята проблематика, цели, методи и резултати;
     • подаване на обратна връзка от страна на опитни учени и други докторанти, относно текущата изследователска работа, предлагане на насоки за усъвършенстването й, както и за бъдещи научни търсения и разработки;
     • предоставяне на ценни съвети на младите изследователи, относно възможностите за академично, изследователско, индустриално и нетрадиционно кариерно развитие;
     • осигуряване на възможност за създаване на контакти, обмен на идеи и опит сред докторанти от сродни научни области;
     • създаване на единна общност от учени с цел бъдещо сътрудничество.

Дата на провеждане: 6,7 и 8 април 2016г.

Място на провеждане:Зали на ЦО-БАН, бл. 26Б, 4-ти км.

Начин на провеждане на интердисциплинарния форум:

Събитието ще се състои от серия лекции от експерти, предназначени за всички докторанти и паралелни сесии с презентации на докторанти от сродни научни области. По време на паралелните сесии всеки докторант, който е одобрен за устна презентация ще разполага с10 мин., за да представи основните акценти от разработвания от него дисертационен труд- цели, методи и резултати, както и да акцентира върху специфичен проблем, по който се нуждае от конструктивна обратна връзка. Желателно е презентациите и постерите да са представени на достъпен език с оглед  обсъждането на темите да се проведе в по-широк кръг.

Заявка за участие:

Докторантите, които желаят да участват с презентация постерна/устна(PowerPoint)в събитието, е необходимо да  попълнят  форма за участие на адрес: http://bas.bg/uncategorizes/10661

Срок за подаване на заявки за участие:15 март 2016г.

Окончателната програма, в която ще бъдат одобрени докторантите с устни презентации на форума, ще бъде обявена на страницата на ЦО до 20 март 2016г.

ВАЖНО!!!!

Ще бъде учредена награда за най-добра презентация и най-добър постер.На участниците изнесли устни презентации ще се зачетат съответните кредити.

Лица за контакт:

Шазие Юсеин-Мяшкова – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Виктория Недева-Атанасова – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.